Tuesday, May 21, 2013

BANDUNG PART III

Sambungan utk selepas ke Pasar Baru
Kami dekat Pasar baru tu sampai t/hari sahaja.
Itupon sebb dh penat
Cuba kalau xpenat, maw sampai ke malam jawabnya disitu
So, Bila sampai malam, lagi banyaklah duit yg hbs
Balik hotel... solat.. tido jap.. n gerak ke FACTORY OUTLET

Lihat Belakang saya.. TULIPS!!!




Dekat Factory Outlet ni macam2 ada jual..
Tapi yg terkenalnya kat sini adalah barangan kulit
Murah2...




Again, kesana kami menaiki angkut
Penat gilo... dahla dgn driver amik mahal kat kami.. sbb dia taw kami ni pelancong
Nak xnak bayar jekla... yang dijadikan penatnya sbb driver xanta btol2 kat factory tu..
Anta separuh jalan, then kena jalan kaki... ingatkan dekat
sekali,.. perrrgghh!!! jauh kot!!! bengongnye driver angkut..
ko tipu kami...

Dahla dengan hujannya... jalan kaki.. jauh..
Masa tu mmg sy dah fadeup!
Rasa nak tercabut kaki.. dahla dgn kaki melecet.. sakit!!!
hahaha.. sabar jekla..

Kat bawah ni adalah salah satu kedai sepanjang factory outlet


Riau Stock Mall

Jalan-jalan sampai malam... haha.. mmg xingat dunia..
Kaki melecet lagi.. mmg sakit wooo

Proses menampal

Sorang action, sorg fokus

Thanks k.farah sudi bertukar kasut



Ok... settle


Ok... Mari kita lihat pemadangan Factory Outlet ketika malam
Meriah!!


Kedai Kasut






ok.. dekat sini mmg sy xbeli apa-apa pon...
sekadar berjalan melihat kawsan.. cuci mata
hehehehe
Kami di sini sampai malam... lapar.. singgah 1 kedai ni
nak kata kedai xjgk.. mcam restoren la
kami makan bakso..
mmg sedap

Be4 Makan, wajib bergambar

Bakso Indonesia

Ok... Bila dh penat
Jom balik hotel
Kita jumpa di lain entry


Teksi




Daaaaaaaaaaaaaaa!!!!

:: BANDUNG :: PART II

Kali ini mahu berkongsi pengalaman ke Bandung
Last entry, saya ceritakan ttg pengalaman pertama naik flight..
kan?
But for this entry, saya nk share experience 1st day at Bandung..

Ok
1st day di sana sangat best..
sebb apa??
sebb dapat shopping!!!!!! Yihaaaaa!!!!
manyak syokkkkk wooooooo
hihi.. 

Lokasi kami menghabiskan duit adalah PASAR BARU
Mmg murah2 kain dia... so, sesapa yg nak shopping leyh pegi ke Pasar Baru k..
Mmg puas hati.. 
Ok... be4 sampai ke situ, kami mengambil "ANGKUT"
Angkut tu adalah nama kenderaan awam di sana... rupanya dpt van..
Ada buruk ada yg baru.. Tapi kan, bila naik ni best..
Dapat udara free sbb bila jalan.. (^_^)
ok.. kat bawah ni saya share macam mana rupa angkut tuh k...




Sesampai je kami di sana, bnyak sbnrnya kedai yg msih belum dibuka..
Tapi itulah, disebbkan kami terlalu excited.. tunggu la..
hehehe.. Nama pon berjalan kan.. pusing2 dulu be4 pilih yang mana berkenan di hati..
Mahu lihat bagaimana keadaan di pasar baru??
jom!!!

Kami ote ke Pasar Baru

Pilih2.. bayar je


K.aini borang sakan











Merata2 org berniaga



Handbag.. sori, xberminat

Jalan masuk ke Pasar Baru




Ok kawan2
Sgt penat ok berjalan2 di dalam pasar ni.. lenguh lutut.. sakit tangan.. 
sakit otak..
kena bersesak... kena pndai tolak org yg offer jual brang...
kena kuat mental.. law x sume benda nak beli..
hehehe
Tapi kt sini mmg terkenal dgn t-shirt bandung.. key chain... baju sulam..
cantik2... murah2..
Mari tgk hasil jelajahan saya di sini..
(^_^)

Kain pasang utk beradik perempuan


Telekung design baru


Kerongsang


Utk yg tersyg


Saya punyeeeee


Penanda buku




Keychain & pelekat



Kemeja

                                 
T-shirt 

Ok..
berjumpa di lain entry
sudah penat
bye