Sunday, April 21, 2013

:: Bandung Trip :: PART I

Hai kawan-kawan
Agak lama rasanya tidak meng 'update' blog
Bersawang merata-rata
Kesibukan membatasi segala2nya
Ditambah dengan kemalasan yang bermaharajalela
Cukup lengkap resipi utk membuatkan blog ini sepi tanpa berita
(^__^)


Ok
Utk post kali ni.. Ingin berkongsi sedikit cerita ttp percutian saya & rakan-rakan ke Bandung
Trip ke sana bermula 2/4/2013 dan berakhir pada 4/4 2013
Alhamdulillah kami selamat pergi dan selamat pulang ke tanah air tercinta 


Sebelum ke sana.. semua dh siap.. Passport.. Duit (Rupiah).. Barang-barang
Check tiket pegi & balik..
Bila semua dh settle , ok... JOM!!!



Kami di LCCT Sepang... Otw ke Bandung
K.Jieha... Me.... K.Farah... K.Aini



Kami gerak dalam pukul 10.50 & sampai di airport Bandung jam 12 lebih (xingat the exactly time)
Ok.. sebelum tu nak gtaw.. This is my 1st experience naik flight
Agak cuak sbenarnya.. Mcam2 pk.. aishh... takut .. Macam2 rasa bercampur menjadi 1
Law naek.. Jatuh... cnfirm2 Innalillah...




Airport Bandung

Tapi, Alhamdulillah... ok.. xlah teruk mana.. Thanks to Pilot yg hebat
Masa mula2 naik rasa pening2 sket.. gayat...
Nak ttup mata xleh.. sbb nnt lagi pening.. last2 bukak je mata....
Bila flight dh elok jek jalan kat atas bru leh pejamkan mata...
Sbb dah rasa agak selesa & selamat...




Ok... Pergi & balik saya bersama k.farah

1 lagi yg dirisaukan adalah diri ini tidak pndai ttg duit Indon.. Risau cmne lah nnt nak bayar time shopping..
Xpasal2 kena tipu....
Tapi xpa.. kawan2-kawan kan ada....
Mereka banyak membantu.... (^_^)


Mata wang Indonesia


Sampai airport kami di jemput oleh Supir utk ke hotel...
Supir tu kami dah call awal2 dri M'sia lagi.,...
Takut nnt sampai2 sana xda sape nak hantarkan..
Yelah.. Sampai pon dh tengah malam...
tempat orang plak kan...
Walaupun bayaran agak mahal.. around Rp 450 ribu (duit Msia aku xtaw)
Tapi... belasah jeklah.. asalkan selamat sampai...
Sampai hotel.. buat apa yg ptot... lepas tu... TIDO!!


Hotel Kami Menginap

Sebelum menamatkan bicara, ingin jelaskan disini...
Trip ke Bandung adalah 1 rewards utk diri sendiri stelah penat bekerja..
bukan membazirkan duit... Sila fahamkan... heeeee




Berhenti setakat ini...
Akan menceritakan perjalanan 1st day di next entry ya...

<< Salam >>