Sunday, April 21, 2013

:: Bandung Trip :: PART I

Hai kawan-kawan
Agak lama rasanya tidak meng 'update' blog
Bersawang merata-rata
Kesibukan membatasi segala2nya
Ditambah dengan kemalasan yang bermaharajalela
Cukup lengkap resipi utk membuatkan blog ini sepi tanpa berita
(^__^)


Ok
Utk post kali ni.. Ingin berkongsi sedikit cerita ttp percutian saya & rakan-rakan ke Bandung
Trip ke sana bermula 2/4/2013 dan berakhir pada 4/4 2013
Alhamdulillah kami selamat pergi dan selamat pulang ke tanah air tercinta 


Sebelum ke sana.. semua dh siap.. Passport.. Duit (Rupiah).. Barang-barang
Check tiket pegi & balik..
Bila semua dh settle , ok... JOM!!!



Kami di LCCT Sepang... Otw ke Bandung
K.Jieha... Me.... K.Farah... K.Aini



Kami gerak dalam pukul 10.50 & sampai di airport Bandung jam 12 lebih (xingat the exactly time)
Ok.. sebelum tu nak gtaw.. This is my 1st experience naik flight
Agak cuak sbenarnya.. Mcam2 pk.. aishh... takut .. Macam2 rasa bercampur menjadi 1
Law naek.. Jatuh... cnfirm2 Innalillah...




Airport Bandung

Tapi, Alhamdulillah... ok.. xlah teruk mana.. Thanks to Pilot yg hebat
Masa mula2 naik rasa pening2 sket.. gayat...
Nak ttup mata xleh.. sbb nnt lagi pening.. last2 bukak je mata....
Bila flight dh elok jek jalan kat atas bru leh pejamkan mata...
Sbb dah rasa agak selesa & selamat...




Ok... Pergi & balik saya bersama k.farah

1 lagi yg dirisaukan adalah diri ini tidak pndai ttg duit Indon.. Risau cmne lah nnt nak bayar time shopping..
Xpasal2 kena tipu....
Tapi xpa.. kawan2-kawan kan ada....
Mereka banyak membantu.... (^_^)


Mata wang Indonesia


Sampai airport kami di jemput oleh Supir utk ke hotel...
Supir tu kami dah call awal2 dri M'sia lagi.,...
Takut nnt sampai2 sana xda sape nak hantarkan..
Yelah.. Sampai pon dh tengah malam...
tempat orang plak kan...
Walaupun bayaran agak mahal.. around Rp 450 ribu (duit Msia aku xtaw)
Tapi... belasah jeklah.. asalkan selamat sampai...
Sampai hotel.. buat apa yg ptot... lepas tu... TIDO!!


Hotel Kami Menginap

Sebelum menamatkan bicara, ingin jelaskan disini...
Trip ke Bandung adalah 1 rewards utk diri sendiri stelah penat bekerja..
bukan membazirkan duit... Sila fahamkan... heeeee




Berhenti setakat ini...
Akan menceritakan perjalanan 1st day di next entry ya...

<< Salam >>

2 comments:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  2. Salam oullllssss

    pakej bronze (hotel,buffe breakfast and transport) at bandung.... murahhhhh sampai pengsannnnn

    butiran perjalanan

    Day 1
    > airport bandung
    >Pasar Baru membeli belah
    >lunch at kampium bistro
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago
    >dinner at iga dan ayam bakar wong solo

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >lunch at kopi luwak caffe
    >wisata naik kuda deranch
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at kedai makan balacan

    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at rumah makan padang simpang raya
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >paris van java shopping mall
    > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
    >dinner at ikan bakar pa chimet

    Day4
    >check out hotel bandung
    >Airport transfer

    term and condition

    *total rate nye per person adalah
    395rm per person if 2 person
    330rm per person if 3 person
    285rm per person if 4 person
    250rm per person if 5 person
    235rm per person if 6 person

    *rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

    *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

    *rate is not included lunch and dinner

    *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

    *no hidends charge

    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete