Friday, November 30, 2012

Padang Besaq????? Besttttt woooooo

Hai kawan2
Entry kali ni mahu berkongsi pengalaman sy & kawan2 bercuti di kedah & perlis
Percutian kami ni bersempena dgn wedding kwan yg bernama huda

1st place yg kami pgi adalah padang besaq!
Spe pernah gi, Tahniah!
Sape yg blom berkesempatan, sy syorkan pergilah
(^__^)

Sebb apa sy syorkan??
Sebb.. selain makan angin anda boleh membeli belah
Murah2~!!!!!!
xcaye?
Pergilah sendiri & anda akan dpt jawapannya.. heeeee

Mlas nak ngarut banyak2
mari lihat gambar!

Gambar semasa otw... banyak pemandangan yg cntik2..
subhanallah!!!!
Indah ciptaan Allah

Otw ke PB


SUBHANALLAH!
Cantik Pemandangan sepanjang otw







Superb!!

Sampai sudah
Sampai je kami di padang besaq, benda 1st di cari adalah makanan..
lapaq woo...
mari tgk aksi ketika makan!


Waiting!!


Makan Time!! Muka penat


K.aini punye makanan.. Ni yg paling menarik.. yang len biasa jek...
 pulut durian... 


Pulut Mangga

Dah settle bab makan, truskan niat sbenar dtg padang besaq iaitu sopink...
agak besar tempatnya... ramai orang.... sesak.. tpi MURAH!!!!
bawah ni;ah hasil masing-masing
Kat sini beli xbnyak sgt sbb nak fokus utk next day plak


Dah nak balik!


ok... next day nye kami ke WANG KELIAN, PERLIS
Entry itu akan sy update later k...

Jumpa lagi !!!!

Night Scene



Thursday, November 29, 2012

:: SELAMAT PENGANTIN BARU ::

Salam kawan-kawan
Entry kali ini sy mahu b'cerita ttg wedding kawan 1 opis
HUDA & YANA
Actually, diorg kawen pada 10/11/12
Dek kerana kesibukan, bru hari ni sempat nak update

ok...
Disebabkan sy xda idea nak mengarut utk kali ni..
Sy just nak kwan2 tgk pic2 yg sempat di snap ok!

enjoy!!!!



Sweet sgt! (^_^)


Sah Sudah! Congratsss


Kawan2 bujang.. heeeee





Yana & Suami


ok kawan2
dh puas tgk?
xpuas lagik?
cukuplah yer... Mlas nk tunggu lama2..


apa2 pown... Tahniah kpd pengantin!











Wednesday, November 21, 2012

:: PENGEMBARAAN HIDUP :: PART II

ZAMAN SEKOLAH 

Salam kawan-kawan
Berminat utk bca part II?
Thanks yer pda sesiapa yg dah bca part I
Thanks sudi membca even sya ni bukan golongan artis
Ahaksss!!

ok.. Let's start
Dari form 1 untill 5
Sy bukanlah seorang studnt yg cmerlang dlm pelajaran
Memang sy akui, agak lemah dlm pelajaran sbb msa tu banyak main kot..
Sya aktif dalam sukan & nasyid..
Antara sukan yg sy join & wakil sekolah adalah bola jaring, hoki & bola tampar
Tapi rezeki smpai ke peringkat daerah je.. cuma hoki sampai peringkat negeri
Sy juga seorang vokalis pasukan nasyid sekolah
percaya?? xpercaya???
it's up to u all which is want 2 believe it or not..
sy tiada hak utk memaksa ok..
tetapi itulah kenyataan
(^___^)
Saya ada bakat nyanyi wooooo
ko ada????
xda kan....
so xyah nak jeles sgt k!

Sebb aktif sgt dlm sukan, result exam pon xbape bagus.. Sy dh hampakan mak & abah yg dh penat lelah cri duit besarkan kami adik beradik.. MAAFKAN SAYA MAK & ABAH 
Tpi alhamdulillah sbb tu je mampu buat
nak kata teruk sgt xjugak... 
Sebb ada lagi yg teruk dri sya..
hehehe

FORM 5 (Saya Belakang Baju Purple)


Kawan-Kawan 1 Geng


PLKN Siri 1


TAPI
 kawan-kawan
situasi ini berubah semasa berada di zaman Form 6
Alhamdulillah.... time tu dh dpt NUR.. hiii
dapat hidayah supaya menjadi lebih baik..
Menjadi pelajar kebanggaan guru.. pelajar yg sentiasa berada di dalam Top 10 disekolah
Alhamdulillah.... Semua tu sy dh buktikan
Rupa2nya pndai jugak sya ni..

Bukan nak riak yer kawan2..
cuma mahu berkongsi pengalaman di mana bila sekali kita gagal, xbermakna ia penamat utk segala2nya
sebb apa sya ckp cmtuh?
Time form 3 sya berada di dalam kelas pertama (kelas pandai)
TAPI...
Saya pelajar yg lemah.. 
Pernah dpt markah 13  je utk paper GEOGRAFI
dan sya sorg je yg gagal msa tuh..
Malunye Tuhan sja yg tahu
Alhamdulillah.
Dengan kegagalan tu, sya bangkit n buktikan pda semua yg sya juga boleh berjaya
& utk next exam sya dpt A utk paper tersebut
Nampak kan?
Bila once kita gagal, tu xbermaksud selamanya kita gagal
Yang penting kena ada usaha ! ISTIQAMAH

Bila berada di Form 6 (2004-2005), sya start tinggal di asrama
Jarak dr sekolah nak ke rumah ada la dlm 2 jam
Time tu, abah saya xada kereta lagi (Be4 Abg belikan abah kereta)
Kehidupan tidak semewah org laen... Nak balik rumah kena naek bas..
law lambat kena tinggal bas,...
Bila asyik kena tinggal bas jek abah & mak saya dh xbgi nek bas..
Diorang sanggup pinjam kereta kawan utk amek sya kat asrama 
Diorg xnak sya kena tinggal bas & x leh balek kg...
Even ada bunyi2 yg xsedap sebb abah asyik pinjam kete je...Abah pekakkan telinga semata2 utk saya
Terima kasih abah.. terima kasih mak... uhuk!

Mungkin melihat kepayahan & kesanggupan mereka sya berubah..
Saya tekad utk berjaya.. xnak ulangi kesilapan lepas.
Saya nak abah & mak bangga ada anak mcm sya..
Alhamdulillah.. Tuhan Maha Adil..
DIA xkan biarkan Umatnya selamanya kecewa..
Saya sentiasa berada di dalam TOP 10 pelajar result yg best
 Pernah juga mendapat kedudukan ke-3 dalam tingkatan yg terbaek...
Pelajar yg dikenali guru dgn kecemerlangan akademik
Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah
Kegagalan lalu ditebus time Form 6

ok kawan2...
 Moralnya disini
Jangan mengalah bila berdepan dgn kejayaan
Sebab kita bukan dilahirkan utk mencipta kegagalan
Kejayaan boleh diperoleh sekiranya kita berusaha
USAHA + DOA + TAWAKAN = KEJAYAAN


FORM 6

Saya No 4 dari kiri (belakang)

Saya menulis sekadar berkongsi cerita
W/pon bercerita ibarat pada dinding batu
Saya tdk kisah
saya puas!!




salam








Thursday, November 15, 2012

:: PENGEMBARAAN HIDUP :: PART I

ZAMAN KANAK-KANAK


Pengembaraan hidup insan bermula sejak lahir
Sehinggalah hembusan nafas terakhir...
Saya suka utk berkongsi kisah pengembaraan hidup sy sendiri dengan blogger sekalian..
Sebelum itu, thanks kepada yg sudi membaca..
Thank u soo much!
Saya syng kalian semua


Kisah ini hasil sya sendiri
Bukan ciplak kat mana2 okey!
(^___^)

Hiasan semata-mata

Dilahirkan pd 6 MEI 1986 (Hospital Besar Segamat Johor)
Actually, sya bukan org johor.. 
cuma dilahirkan di sana shaja
sebabnya,
Time sya dilahirkan bandar Muadzam Shah masih belum mempunyai hospital sendiri
So, by hook or by crook terpaksalah menumpang di sana

Alhamdulillah, sya dilahirkan dlm sempurna sifat
Sihat tubuh badan
Sempurna akal
Anak perempuan kedua dlm adik beradik selepas kakak yg kni berusia 28 tahun


Mak sy ckp, msa mengandungkan sya, dia menjadi pemalas..
keje nak tdo je
hehehe
nilah hasilnya... anak dia pown pemalas..
lalalalalalala
TAPI
xsemua aspek sya mals ok..
malas utk kemas rumah shaja


Dulu... mak saya ckp sya mmg xboleh langsung minum susu kedai..
dia pon xtaw kenapa
Asal masuk jek susu kedai sy akan muntah
Saya hanya mampu menelan susu ibu sahaja
xpalah.. susu ibu kan lebih baik
banyak khasiatnya
&
Tabiat itu kekal sehingga sekarang
saya langsung xboleh minum susu kedai
bukan tu je yer.. segala makanan yg ada bau susu sya xkan sentuh
kesiankan..
nak buat mcm mana..
tekak xboleh menerima...


Selain tu, tabiat buruk sya adalah suka makan tanah.
hahahahahaha
bab ni sya tersgt la ingat
xtaw apa sedapnya tanah smpai boleh telan..
apalah ogy!
susu yg sedap xnak... tanah yg bnyak cacing plak ko rembat!
yaksssss!
huduh perangai
bila mak nampak sya makan tanah
nak taw apa tindakan mak saya???


taraaaaa!



saket woooo kena tampar!
berdarah mulut...
hahaha
tapi tuelah..
hari ni kena, esok wat lagi
lalalalala

Mak yg bnyak belasah aku
abah xpernah kot (rasanyelah)
sebb abah sy xbanyak ckp... xgarang sgt ngan anak prempuan
TAPI
bila dia nek hantu, takut wooooo
sebb apa
abg sy pernah kena pkul ngan tali pinggang, hampir nak kena ikat kat pokok yg ada kerengga
gara2 bising bila dia nak tido..
hehehehhehe
dasat kan!
sbb tu ngan abah sya xberani
sekali kena, maw demam sebulan

apa2 pon, abah & mak tetap yg terbaik bgi sya
tanpa diorg, kami adik beradik xakan jdi cam skrg
tanpa tamparan tangan mak, aku xkan dpt buang tabiat suka makan tanah.. hahahahhaha
tanpa marah dri abah, abg2 aku xmungkin jdi insan mcm skrg
btol la kan??
sayang anak berpada2...
jangan apa diorg wat sume btol
law x ditegur, anak2 xkan taw apa salah diorg....

ok la kawan2
PART II akan bersambung dilain episod!
tapi be4 tu nk tunjuk 1 pic msa kecik..
kcik xkecik sgt la..
darjah 3 kot..
(^__^)

SAYA PAKAI TUDUNG KUNING

Trimas!!

salam




Wednesday, November 14, 2012

AWAL MUHARRAM


Salam Awal Muharram utk semua
Doa di atas elok diamalkan oleh kita semua