Friday, November 18, 2011

Aku Sayang Ko mek!!!!!


Seyesly!!!
aku sayang ko aini..... ko ada time aku suka...time aku sedeyh ko pown ada...
senang kata, ko ada ketika memerlukan...
bangga x bila aku cakap cmtuh?
cnfirm bangga kan?
huahuahua....
taw dah....ko kan suke nek lift tekan sndiri....
hahaha.....

aku gurau jek mek...jgan amek hati ek...law ko majuk ngan aku, aku nak kawan ngan sape?
uhuk!!!
xkan nak suh kawan ngan yaya kot...xmaw la..
adik ko mcm xda perasaan jek bila cakap ngan aku...
seolah2 aku cakap ngan dinding umah ko!!!
sadis tol~~


4 ur information.....eceh!!! speaking london la plak...hihi
aku sajek jek naekkan post khas utk ko kali n...
secara jujurnya, aku sgt2 bersyukur dapt kawan mcm ko eini....seyes!! aku xtipu...
& aku berterima kasih sgt2 pada ko sebb sudi jadi kawan aku....
aku n jahat...sebb tu xda org nak kawan ngan aku....
bila aku jahat, org yg layak berkawan dengan aku jgak adalah org yang jahat ...
dan org jahat itu adalah ko!!!!!
hahaha.....
(^_^)

weh, thanks taw jadi kawan aku.....
aku nak cakap depan2 segan...makanya, aku coretkan isi hati di dalam blog aku sendiri....
aku menulis utk meluahkan isi hati....
isi hati yang kadang2 diri sendiri pown xfaham...
payah kan??
ko jek faham aku...hihi....

selagi aku masih bernafas....aku akan jaga persahabatan kita..
aku xkan sesekali khianati ko beb!
mcam mana ko jaga hubngan kita n, aku pown akan buat mcm tuh...insyaALLAH...
macam mana ko jaga hati & perasaan aku, mcm tu jgaklah aku....
aku xnak kehilangan kawan yg BAIK macam ko!
aku syg ko taw...xmaen2 ni..
aku syg ko! faham x? sayang!

aku doakan ko bahagia dunia & akhirat...
cepat2 kawen moga aku dpt makan nasi minyak ko...moga aku dpt tgk ko sanding...
& aku mendoakan ko jumpa org yg btol2 sygkan ko...bukan hanya utk mempermainkan ko....
doa aku sentiasa ada utk ko....
aku nak tgk ko bahagia...
bila ko bahagia....aku turut bahagia....bila ko kecewa, aku turut merasa...
ibarat kata pepatah

" CUBIT PEHA KIRI, PEHA KANAN TURUT MERASA"

k la, dah xtaw nak tulis apa....

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Tuesday, November 15, 2011

: Jangan Jadi Anak Derhaka :

hahahaha....
Post kali ni mmg xbleh blah....
DERHAKA!!!

ko mmg anak derhaka!!!
dush3x...
hahaha....
ok stop mengarut!
ok kawan2....sjek je tu tdi....
amek mood utk mengarang....
(^_^)

ok..korg mesti xnak jadi anak derhaka kan???
kan2?????
apa? nak jadi anak derhaka? sah!! mmg sah!!! wayar otak ko tercabut!!
atau xpon.... kortek serebrum ko pecah....plus ko dah sewelll....
sebb apa??? sebabnya...xdak dak sapa yg kt dunia ni nak jadi anak derhaka weyh~~~ xcium bau syurga nnt!
fuhhhh! mintak2 dijauhkan...

maka,
apa yang kita perlu buat utk tidak jadi anak derhaka???
senang jek....ikut cakap mak ayah selagi tidak bertentangan dgn Islam....
kita blaja agama kan dlu kan time kecik2 molek??
so, aplikasikan benda tu dalam kehidupan..
senang jek....

tapi kawan2...aku heran ngan manusia skrg...
sgt2 tidak takut dgn balasan Tuhan....
ngan selamba badak yang besar gedabak, dia tengking mak ayah sendiri....
sampai ada yang berjaya menitiskan air mata mak ayah sndiri taw...
weh bai~~~ weh kakak~~~ko taw x, setitik air mata mak ayah ko yg mengalir kerana kederhakaan ko tu, tertutup pintu syurga taw!!!
PINTU SYURGA!! bukan pintu bilik ko tidoq
xtakut ke~~~
awat?? hang ingat hang buat lagu tu kat mak ayah hang, hang dah HOTTT sgt????
aah...hotlah sgtttt...
ko xtaw, kat "sana" nnt lagiiiiiiiiiiiiiiiiii HOTTTTTT!!
law takut akan blasan, hormati mak ayah....
law xtkut n bajet hottt....ha, truskan attitude yg terrsgtttt baik itu keyh!
hehehe.....

mesti korg ckp kan...alah, mcm ko tu baek sgt...
tpi, sepanjang2 aku menaip ni ada nampak aku tulis "AKU BAIK"
xda kan? xda? hehehe
so, seperti korang2 gak....aku ada kelemahan....
kelemahan itu insyaALLAH aku cuba baiki hari demi hari....
& kelemahan aku insyaALLAH diperbaiki dgn adanya nasihat dri org tua aku
tpi kawan2....
utk menjadi anak yg derhaka aku mmg xsggup....
selagi nyawa dikandung badan...selagi hati & akal aku masih dalam lindungan ALLAH....
aku xkan sesekali jadi anak derhaka.....
aku takut balasanNya di sana,,,
teramatla azab....
azab kawan2.....jgan yer kawan2...mari sama2 kita jadi anak yang baik...
kalau tidak dpt menjadi anak yang TERBAIK utk org tua kita, ckuplah sekadar menjadi anak2 yg sentiasa mengingati ibu & bapa masing...
kerana, dengan MENGINGATI kedua org tua sahaja, kita dah dpt tmbah 1 pahala....

tapi...janganlah dok saja2 xdak keja, hangpa pi ingat kt marka hangpa....
watpa ingat!!
depa bukan mak ayah hang! bukan yang halal bagi hang!
faham? ingat mak ayah lgik baguih! tmbah pahala yang xseberapa...

ok..... rasanya mcm dah panjang menulis....
tapi sepanjang2 ni, rasa2nya....keluhan beban di dada masih belum terungkai...
hurm....
ogy....ogy...
awat hang lagu ni....
xpernah berubah tabiat yg 1 ni..
sush sgt nak luah apa yg terbuku....
aishhh...
amek masa jgak ni...
k la kawan2 ek.....

ingat pesan saya yer......
jangan menderhaka kepada org tua......
selagi boleh berbakti, truskan.....
&
menjadi tanggungjawab kita sebagai seorang anak utk mendoakan mereka....

okeyh!!!

hamba yang comel mohon undur diri...


salam....

(^_^)




: Anugerah terindah :

hai frenzsss....
sihat semua yer?
alhamdulillah....semoga kalian semua sentiasa berada dibwah lindungan Ilahi...
insyaALLAH


post kali ni bunyi cm sedap kan...
anugerah....
bukan anugrah bintang popular okeyh~~
tetapi anugerah paling terindah...

sya akui....
setiap dari kita telah diberikan anugerah paling terindah dalam hidup oleh pencipta yang Maha Penyanyang...
so, marilah sama2 ucap ALHAMDULILLAH.....
syukran YA ALLAH....

pada saya....My ABAH & My Mak adalah anugerah yang palinggggg beharga & terindah dalam hidup....
saya syg sgt2 pda diorg....
tanpa mereka siapalah saya....
tanpa mereka, sya xkan merasa utk belajar sampai U..
& tanpa mereka, korg xkan jumpa kawan yg comel cam saya n kan...
ahaksssss... sah perasan...
ok!...xkisah nak ckp apa...
yg pnting sya xkcau hidup org...yes! btol....xsuke kacau hdup org...
(^_^)

hehe...senang cakap cmnilah...
Abah & Mak adalah segala2nya utk saya....
Seriously, I'll lost without them...
mak.... abah...
org syg sgt2 kat mak abah....

especially to my abah....
w/pon bibir ini jarang mengungkapkan kata sayang....
tpi, org taw yang abah taw anak abah sorg ni syg abah sgt2....
abah adalah yang terbaek utk org....
seriously! Im proud wif u abah!

k la kawan2....sbenarnya saje jek nak update....
xda idea dh ni....
bila dh ada idea, kita jumpa lagi yer nnt....

daaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
(^_*)