Thursday, August 5, 2010

~HAKIKAT KEHIDUPAN~

blog ni la tempat aku meluahkan perasaan...sebb..xramai yg view blog aku...n xramai akan tahu isi hati aku.....

sekrang aku berada di final sem 4 master.....mungkin sesetengah orang...final la yang akan menaikkan semangat diorg...berkobar2 nak hbskan blaja....

TAPI....
itu x berlaku dalam diri aku....macam2 rasa da dalam hati nie...TUHAN saje yang tahu...aduhai...murahnya air mata aku...sabar ye hati...
aku pon xtaw nape...apa yang aku leh ckap...sem n..aku down sgt2...selama blaja..ni la 1st time terasa down giler2....terasa ilang segala2nya...

terasa ilang kawan...ilang mood...ilang semangat....ilang fokus....segala2Nya ilang...
xtaw macm ne nak kembalikan semula....
aku xpenah mintak jadik cmnih....n law diberi pilihan...aku xnak pon jadi cmnih...
hari2 berendam dengan air mata.....hari2 memujuk diri sendiri....
TUHAN je tempat aku mengadu....

xda sape sudi pinjamkan bahu untuk aku....xda sape pon sudi dgar luahan hati aku....xda sape pon sudi luangkan msa dengan aku...yeke? ke aku je ase cam tuh...
hmmm...
ntahla.....

law aku dpt ku undurkan masa.....aku nak lalui semula zaman kanak2...xnak lalui zaman dewasa ni..ingin selamanya jadi kanak2..
tapi...xmungkin ia akan terjadi....sebb...perjalanan hidup ada peringkat2...xleh selamanya begitu...

banyak btol dugaan menjadi seorang dewasa ni....banyak benda nak kena pk...
msalah bertimpa2....x settle satu....satu yang datang...
penat nak lalui semua tuh....penat sgt nak berendam dgn air mata....
mungkin benar kata orang...hargai air mata utk sesuatu yang lebih berharga...
tapi...itu jela cara yang aku ada utk lepaskan rasa hati...meluahkan kemelut hati yang xpenah ada kesudahan...

sejujurnya.....aku rindukan kenangan ngan kawan2....aku rindu sgt ngan kenangan sorg akak senior nih...xnak mention namenye....nnt dia bangga...hahahaha....sgt2 rindu....joging sesama....makan sesama....gi kelas sesama...
tapi....aku dah xdpt lalui semua tuh...
masa...jarak..keadaan sgt2 memisahkan kami...
seandainya dpt undur waktu....aku xnak lalui semua tu..sebb bila dh x bersama...aku akan menangis merindui semua tuh.....

bila dah down cmnih....aku terasa nak lari jauh dari semua orang yang aku kenal....lari dari semua orang yang pernah bagi kenangan untuk aku....
lari jauh...supaya diorg xleh taw aku katne.....
aku nak bina hidup baru sorang....supaya xda kenangan aku dengan orang lain...
hmm..itulah aku skrg.....mcm2 pk....
ogy...ogy....
ingatlah wahai ogy oiii...ko xkan dpt putar kembali waktu utk semua tuh....
yang dh lepas...lepas...jadikan kenangan yang sgt terindah dalam hidup ko..
hmm....boleh ke~~~ sedih!!!!
:(

kawan2 aku sume hebat2.....boleh lakukan mcm2 dalam satu masa....tapi..kenapa aku xleh ek..
sebb...aku malas..
yes!!!
itulah yang paling tepat...
aku xnak dekat ngan diorg??
yes!!!
tu pon tepat...
y???
sebb...aku dh xnak cipta kenangan ngan diorg...kelak aku sndiri bermain dgn air mata....

pengalaman + kenangan + gelak tawa bersama mereka akan ku abadikan hinggalah nafas terakhir....
law da org tnya aku....apa aset aku paling beharga...aku akan jawab..

1....mak ayah...syg sgt2....tanpa diorg...aku xda kat dunia n...n tnpa diorg gak...aku xkan dpt blaja tinggi cmni sekali....

2....adik beradik yang banyak tlg aku time aku sush...sanggup membantu aku ....yang snggup tlg adiknye yang sush ini...snggup bantu sekadar termampu..even diri sendiri pon banyak tngggungan....

3....cikgu ckeen..ckgu yang paling aku sayang dalam dunia n...dh anggap cm kakak sndiri pon...tanpa dia..aku xkan dpt improve diri smpai cmni sekali....law x kerana dia meminjamkan buku utk aku tatkala aku kegagalan...aku xkan smpai tahap ni...law dia baca blog aku n...aku nak dia taw...aku syg sgt2 kat dia....TQ CIKGU~~~~

n yang ke 4...kawan2....tanpa kawan...aku xkan dpt hidup dibumi perantauan sorg2...
kepada yang bnyak menolong...tq soo much...kepada yang bnyak mencipta kenangan ngan aku...
tq jugak...kenangan itu membuatkan aku sentiasa tersenyum sorg....
n kenangan itu juga...membuatkan aku insan yang berpengalaman...
aku xda harta nak bagi kat korang...xda kete nak bawak korang jalan2...xda banyak duit nak belanja korang makan2...
cuma yang aku ada....kasih sayang...kasih sayang untuk korang..sentiasa da dalam diri ni...
doakan aku yea kawan2..
doakan aku dpt menjadi sekuat korang...
doakan aku dpt berharta cm korang...
insyaALLAH...
pedih mata aku....
sabar2....

arghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku rindu!!!!

huhu....

YA ALLAH....aku merayu YA ALLAH

bantulah aku YA ALLAH....aku sgt2 lemah tatkala ini...
aku perlukan bantuanMu YA ALLAH..
tolonglah aku....

jadikan aku seorang hambaMu yang kuat...
yang bisa menghadapi semua ini.....

(^_^)

xleh truskan...continue len x...
daaaaaaaa






No comments:

Post a Comment