Monday, November 11, 2013

ANDAI INI TAKDIRNYA

Ya Allah
Andai benar dia telah kau ciptakan untukku
Satukanlah kami walau badai dtg melanda
Andai benar dia Imamku
Temukanlah kami dalam setiap sujud padaMU
Andai benar dia mmg tercipta untukku
Permudahkanlah...Moga kami dpt bersatu 



Peritnya luka kecewa... Allah sahaja yang tahu
Pedih... teramat pedih
Walaupun lukanya tidak nampak berdarah
Cukup sekadar air mata yg mengalir
Benar2 menunjukkan aku kecewa
Ya Allah
Andai ini kesudahannya.. Aku redha
Namun, buangkan rasa benci dalam dirinya terhadapku
Aku tidak mahu menjadi sejarah hitam dalam hidupnya
Bantu aku ya Allah
 Aku lemah Ya Allah
Aku tidak berdaya
Pimpinlah aku... Bimbinglah aku
Tiupkanlah semangat dalam diriku.. Agar aku dpt lalui semua ini dengan tenang
Moga semangat itu mampu membuatkan aku tabah menghadapi dugaanMu


Andai dugaan ini sebagai balasan untuk dosa-dosaku yang lepas..
Aku terima..
Aku manusia tidak sempurna
Yang sentiasa melakukan kesilapan.. Secara sedar mahupun tidak
Tapi Ya Allah
Aku benar-benar menyayanginya
Kerna aku tahu, dialah lelaki yang boleh membimbingku kejalanMu dunia & akhirat
Dialah lelaki yang mampu menjadikan aku sempurna bila disampingnya
 Seorang lelaki yang mampu menegurku andai silap & salah
Lelaki.. yang mampu membuatkan aku bahagia disampingnya
Aku sayang padanya Ya Allah

Bantulah aku





Tuesday, May 21, 2013

BANDUNG PART III

Sambungan utk selepas ke Pasar Baru
Kami dekat Pasar baru tu sampai t/hari sahaja.
Itupon sebb dh penat
Cuba kalau xpenat, maw sampai ke malam jawabnya disitu
So, Bila sampai malam, lagi banyaklah duit yg hbs
Balik hotel... solat.. tido jap.. n gerak ke FACTORY OUTLET

Lihat Belakang saya.. TULIPS!!!




Dekat Factory Outlet ni macam2 ada jual..
Tapi yg terkenalnya kat sini adalah barangan kulit
Murah2...




Again, kesana kami menaiki angkut
Penat gilo... dahla dgn driver amik mahal kat kami.. sbb dia taw kami ni pelancong
Nak xnak bayar jekla... yang dijadikan penatnya sbb driver xanta btol2 kat factory tu..
Anta separuh jalan, then kena jalan kaki... ingatkan dekat
sekali,.. perrrgghh!!! jauh kot!!! bengongnye driver angkut..
ko tipu kami...

Dahla dengan hujannya... jalan kaki.. jauh..
Masa tu mmg sy dah fadeup!
Rasa nak tercabut kaki.. dahla dgn kaki melecet.. sakit!!!
hahaha.. sabar jekla..

Kat bawah ni adalah salah satu kedai sepanjang factory outlet


Riau Stock Mall

Jalan-jalan sampai malam... haha.. mmg xingat dunia..
Kaki melecet lagi.. mmg sakit wooo

Proses menampal

Sorang action, sorg fokus

Thanks k.farah sudi bertukar kasut



Ok... settle


Ok... Mari kita lihat pemadangan Factory Outlet ketika malam
Meriah!!


Kedai Kasut






ok.. dekat sini mmg sy xbeli apa-apa pon...
sekadar berjalan melihat kawsan.. cuci mata
hehehehe
Kami di sini sampai malam... lapar.. singgah 1 kedai ni
nak kata kedai xjgk.. mcam restoren la
kami makan bakso..
mmg sedap

Be4 Makan, wajib bergambar

Bakso Indonesia

Ok... Bila dh penat
Jom balik hotel
Kita jumpa di lain entry


Teksi




Daaaaaaaaaaaaaaa!!!!

:: BANDUNG :: PART II

Kali ini mahu berkongsi pengalaman ke Bandung
Last entry, saya ceritakan ttg pengalaman pertama naik flight..
kan?
But for this entry, saya nk share experience 1st day at Bandung..

Ok
1st day di sana sangat best..
sebb apa??
sebb dapat shopping!!!!!! Yihaaaaa!!!!
manyak syokkkkk wooooooo
hihi.. 

Lokasi kami menghabiskan duit adalah PASAR BARU
Mmg murah2 kain dia... so, sesapa yg nak shopping leyh pegi ke Pasar Baru k..
Mmg puas hati.. 
Ok... be4 sampai ke situ, kami mengambil "ANGKUT"
Angkut tu adalah nama kenderaan awam di sana... rupanya dpt van..
Ada buruk ada yg baru.. Tapi kan, bila naik ni best..
Dapat udara free sbb bila jalan.. (^_^)
ok.. kat bawah ni saya share macam mana rupa angkut tuh k...




Sesampai je kami di sana, bnyak sbnrnya kedai yg msih belum dibuka..
Tapi itulah, disebbkan kami terlalu excited.. tunggu la..
hehehe.. Nama pon berjalan kan.. pusing2 dulu be4 pilih yang mana berkenan di hati..
Mahu lihat bagaimana keadaan di pasar baru??
jom!!!

Kami ote ke Pasar Baru

Pilih2.. bayar je


K.aini borang sakan











Merata2 org berniaga



Handbag.. sori, xberminat

Jalan masuk ke Pasar Baru




Ok kawan2
Sgt penat ok berjalan2 di dalam pasar ni.. lenguh lutut.. sakit tangan.. 
sakit otak..
kena bersesak... kena pndai tolak org yg offer jual brang...
kena kuat mental.. law x sume benda nak beli..
hehehe
Tapi kt sini mmg terkenal dgn t-shirt bandung.. key chain... baju sulam..
cantik2... murah2..
Mari tgk hasil jelajahan saya di sini..
(^_^)

Kain pasang utk beradik perempuan


Telekung design baru


Kerongsang


Utk yg tersyg


Saya punyeeeee


Penanda buku




Keychain & pelekat



Kemeja

                                 
T-shirt 

Ok..
berjumpa di lain entry
sudah penat
bye

Sunday, April 21, 2013

:: Bandung Trip :: PART I

Hai kawan-kawan
Agak lama rasanya tidak meng 'update' blog
Bersawang merata-rata
Kesibukan membatasi segala2nya
Ditambah dengan kemalasan yang bermaharajalela
Cukup lengkap resipi utk membuatkan blog ini sepi tanpa berita
(^__^)


Ok
Utk post kali ni.. Ingin berkongsi sedikit cerita ttp percutian saya & rakan-rakan ke Bandung
Trip ke sana bermula 2/4/2013 dan berakhir pada 4/4 2013
Alhamdulillah kami selamat pergi dan selamat pulang ke tanah air tercinta 


Sebelum ke sana.. semua dh siap.. Passport.. Duit (Rupiah).. Barang-barang
Check tiket pegi & balik..
Bila semua dh settle , ok... JOM!!!



Kami di LCCT Sepang... Otw ke Bandung
K.Jieha... Me.... K.Farah... K.Aini



Kami gerak dalam pukul 10.50 & sampai di airport Bandung jam 12 lebih (xingat the exactly time)
Ok.. sebelum tu nak gtaw.. This is my 1st experience naik flight
Agak cuak sbenarnya.. Mcam2 pk.. aishh... takut .. Macam2 rasa bercampur menjadi 1
Law naek.. Jatuh... cnfirm2 Innalillah...




Airport Bandung

Tapi, Alhamdulillah... ok.. xlah teruk mana.. Thanks to Pilot yg hebat
Masa mula2 naik rasa pening2 sket.. gayat...
Nak ttup mata xleh.. sbb nnt lagi pening.. last2 bukak je mata....
Bila flight dh elok jek jalan kat atas bru leh pejamkan mata...
Sbb dah rasa agak selesa & selamat...




Ok... Pergi & balik saya bersama k.farah

1 lagi yg dirisaukan adalah diri ini tidak pndai ttg duit Indon.. Risau cmne lah nnt nak bayar time shopping..
Xpasal2 kena tipu....
Tapi xpa.. kawan2-kawan kan ada....
Mereka banyak membantu.... (^_^)


Mata wang Indonesia


Sampai airport kami di jemput oleh Supir utk ke hotel...
Supir tu kami dah call awal2 dri M'sia lagi.,...
Takut nnt sampai2 sana xda sape nak hantarkan..
Yelah.. Sampai pon dh tengah malam...
tempat orang plak kan...
Walaupun bayaran agak mahal.. around Rp 450 ribu (duit Msia aku xtaw)
Tapi... belasah jeklah.. asalkan selamat sampai...
Sampai hotel.. buat apa yg ptot... lepas tu... TIDO!!


Hotel Kami Menginap

Sebelum menamatkan bicara, ingin jelaskan disini...
Trip ke Bandung adalah 1 rewards utk diri sendiri stelah penat bekerja..
bukan membazirkan duit... Sila fahamkan... heeeee




Berhenti setakat ini...
Akan menceritakan perjalanan 1st day di next entry ya...

<< Salam >>